Slik vet du at reven har lusket forbi

Rødreven er et av de vanligste rovdyrene vi har i Norge. Den finnes i hele landet.

Rødrev er den mest vanlige revearten. Foto: Eva Soininen.

Rødreven er det vi kaller en alteter. Det betyr at den spiser alt den kommer over. Favoritten er mus og andre smågnagere.

Reven er mest aktiv om natten. Den ser og hører veldig godt. Om vinteren kan den grave seg ned i snøen for å hvile og sove.

Rødreven graver enten ut et hi selv eller overtar hi laget av andre rever. Der kan den bo i flere år. Revehiet har flere innganger. Foto: Siw Killengreen.

Rødreven graver enten ut et hi selv eller overtar hi laget av andre rever. Der kan den bo i flere år. Revehiet har flere innganger.

Rødrevskiten er vanligvis i en snurr og spiss i den ene enden. Den kan forveksles med hundeskit, men hundeskit er ikke snurret. Foto: Rolf A. Ims.

Rødrevskiten er vanligvis i en snurr og spiss i den ene enden. Den kan forveksles med hundeskit, men hundeskit er ikke snurret.

Reven kan høre ei mus under snøen. Reven fanger musa ved å hoppe på snøen og presse musa mot bakken. Hvis reven finner eller fanger et stort bytte gjemmer den maten den ikke klarer å spise. Det kaller vi for å hamstre mat.

Travspor hos rødrev, der bakfoten settes i sporet til forfoten. Dette er den gangformen rødreven oftest benytter. Foto: Siw Killengreen.
Det er lett å ta feil av revespor og hundespor. Men der hunder ofte svinser rundt går rødrevene mer rett. Foto: Rolf A. Ims.

Del gjerne

Det er helt i orden at du bruker denne artikkelen i for eksempel skolearbeidet, eller deler den med andre.

Mer om reven og andre dyr som setter spor

Nettsiden SPOR tar for seg de vanligste dyreartene i nord og deres spor og sportegn. Den er også tilpasset undervisning i skolene, med oppgaver og spill.

Stikkord: