Nytt opplag, nytt cover og flere oversettelser av bok om havsøppel

Publisert: 14. mai 2019

Boka "Søppelplasten i havet", som forsker Geir Wing Gabrielsen fra Norsk Polarinstitutt ga ut i 2016 sammen med forfatter Kirsti Blom, gjør det godt på bokmarkedet.
Boka har siden lanseringen blitt trykket i større opplag og med nytt omslag. På bildet ser vi en fornøyd forsker og forfatter, Geir Wing Gabrielsen, som viser frem det nye omslaget til boka. Foto: Elin Vinje Jenssen/Norsk Polarinstitutt.

Boka ble først utgitt på norsk, men er siden oversatt til spansk, katalansk og færøysk. I sommer blir boka også oversatt til koreansk og engelsk.

“Søppelplasten i havet” handler om sjøfuglenes matfat som er i ferd med å bli en søppeldynge. Geir Wing Gabrielsen har i flere tiår forsket på sjøfugler i Arktis og sett med egne øyner hvordan havet fylles med søppel som i neste runde skader dyr og fugler. Noen fugler forveksler søppel med mat, mens andre kan bli sittende fast i havsøppel.

Gabrielsen har forsket på skader som plast i havet kan påføre fuglene.

Boka til Gabrielsen og Blom forteller om døde havhester med plast i magene, men også om smarte oppfinnelser, løsninger og tiltak vi kan gjøre for å redde fuglene og livet i havet. Boka selger så langt godt på markedet og ble nylig trukket frem som en av fem viktige barnebøker av magasinet Foreldre & barn.

Cappelen Damm AS ga ut boka med støtte fra Norsk Polarinstitutt, Framsenteret og Svalbard miljøvernfond.

 

Lignende saker