Polar fotovinner

Vinner februar 2010: Tana Lowen Stratton, Arktisk Råd: "Greenland".

Juryen, som har bestått av Lina Livsdatter (fotograf i Nordlys) og Helge M. Markusson (mediekontakt Polarmiljøsenteret) var egentlig aldri i tvil om at Tana Lowens Strattons bilde var blant favorittene til å stikke av med månedens førstepris. Bildet har tittel "Greenland".

"Det handler om å være tilstede og om se mulighetene i et motiv. Det har fotografen gjort. Dette bildet har flotte linjer og en bløthet i seg som er drømmende. Fotografen har heller ikke gått i den fella å kutte for mye i nedre kant. Et vakkert og drømmende bilde man godt kan ha på veggen i virkelig stort format uten at det blir sjenerende," er juryens dom. Med det kan Tana Lowen Stratton, som til daglig arbeider som seniorrådgiver ved Arktisk Råds sekrerariat på Polarmiljøsenteret, motta en god flaske rødvin i premie ved å henvende seg til oss på Polarmiljøsenteret.

Hederlig omtale

I tillegg har juryen valgt å gi fire bilder hederlig omtale, med ønske om at fotografene fortsetter å levere gode og inspirerende bilder.

Hederlig omtale: Malin Daase, Norsk Polarinstitutt: "Aurora".

"Et bilde der fotografen har tenkt, planlagt og fotografert. Flott tegning i bildet, ikke overeksponert. Helt sikkert et bilde som postkortselgere antagelig ville brukt mye penger på å få kloa i. Skal du ha et bilde fra Longyearbyen er det dette!"

Hederlig omtale: Jon Aars, Norsk Polarinstitutt: "Hornsundtind".

"Fotografen har jobbet veldig godt med komposisjonen. Vakkert lys og et bilde som man kan "gå tur i". Flott tredimensjonalitet."

Hederlig omtale: Are Johnsen, Polarmiljøsenteret AS: "Linjer".

"Her har fotografen bevisst gått for å løse oppgaven, "Lys". Det har han gjort på en flott måte. Det er vanskelig å ta et slikt bilder i et slikt lys uten at elementer blir overeksponert. Fotografen har løst det på en flott måte, og det viser at man ikke trenger gå lengre enn til utenfor døra for å ta et godt bilde."

Hederlig omtale: Jon Aars, Norsk Polarinstitutt: "Slettebu, sunset".

"Et flott bilde som viser mennesket i naturen. Bildet er tatt i et perspektiv som gjør det mulig å delta i bildet: man forstår hva som skjer. Det er nettopp sollyset som er med på å understreke det fantastiske blå lyset."

Alle de innsendte bildene for februar 2010 kan du se her.

Til slutt minner vi om

Polarmiljøsenterets fotokonkurranse, mars.
Tema: ”POMI-folk i arbeid.”
Temaet er vidt og inkluderer også POMI-folk i arbeidspauser.

Premie er en god flaske vin.

Frist for innsendte bilder, som sendes i jpg-format til Helge M. Markusson , er onsdag 24. mars.

Stikkord: