Ny bok om snøugla

Karl Otto bok_650x366.jpg

Forskeren Karl-Otto Jacobsen, som arbeider ved Norsk institutt for naturforskning avdeling på Framsenteret, med den nye boka om snøugla. Foto: Helge M. Markusson, Framsenteret. Frontfoto (klikk på bildet for fullt format): Karl-Otto Jacobsen.

Snøugla er fredet i Norge. De siste ti årene har det blitt stadig færre av denne rovfuglen. Det er vanskelig å fastslå nøyaktig hvor mange som finnes, fordi den hekker over et stort landområde og drar dit det er lemen å fange. Forskere frykter at det nå kanskje ikke er mer en 30 000 igjen i verden. Arten er sterkt truet av klimaendringene og lider under mangelen på regelmessige lemenår.

Forskeren Karl-Otto Jacobsen, som arbeider ved Norsk institutt for naturforskning avdeling på Framsenteret, og den prisbelønnede forfatteren Kirsti Blom har nå skrevet og tatt bilder til det som har blitt ei feiende flott faktabok om snøugla. Du er invitert til bokslipp på biblioteket på Framsenteret torsdag 7. september klokken 19.00

Dette er det åttende boka i Cappelen Damm-serien om arktiske dyr, som Blom har skrevet sammen med forskere på Framsenteret i Tromsø. Målgruppen er barn mellom 8-12 år, men enhver også som er interessert i snøugla vil lære mye om arten. Boka er illustrert med masse bilder, og hvor flere er unike. Den vil snart bli tilgjengelig for salg på flere utsalgssteder, blant annet Polaria. Boka er utgitt i samarbeid med Norsk institutt for naturforskning og Framsenteret.

Forfatterne er tilstede og vil presenterer boka. Salg av bøker. Sprudlende servering!

Du kan også bestille boka fra forlaget ved å følge denne linken.

Stikkord: