Koieliv i Russland vinner

"Mellom slagene": Geir Dahl Hansen, Akvaplan-niva. Vinner av Polarmiljøsenterets fotokonkurranse mars 2010.

I mylderet av fantastiske naturbilder, med  ansatte fra de ulike institusjonene ved Polarmiljøsenteret i arbeid i Arktis, Antarktis, Asia og Europa lot juryen seg sjarmere av dette bildet. Her ser vi Guttorm Christensen fra Akvaplan-niva hvile ut i ei koie ved Pechora-elva i Usinsk i Rusland. Det viser en hverdag som kanskje ikke alle forbinder med forskernes liv i felt. Ikke akkurat luksuriøst, men likevel spennende.

"Bildet forteller ei historie og det er masse detaljer i bildet som setter fantasien i sving. For eksempel: hvordan har den digre trillekofferten havna der? Hvem bor der ellers? Bøkene, hva handler de om? Fotografen har fått med gode detaljer og lyset er brukt på riktig måte. Et bilde med humor," er juryens dom.

Det betyr at Geir Dahl Hansen kan stikke innom kontoret til undertegnede i neste uke og motta ei flaske med edle dråper. Vi gratulerer.

Hederlig omtale

Hederlig omtale: "Overvintrer" Øystein Overrein, Norsk Polarinstitutt.

En nedfrossen Thor Larsen akkurat innkommet i Bjørnehjørnet på Kongsøya på Svalbard sjarmerte den kvinnelige delen av juryen såpass at det bare måtte med. God bruk av blitz som, tross en liten slagskygge, får fram gode kontraster og et flott klart øye som ser rett på deg.

Hederlig omtale: "Magnus fits a collar" Jon Aars, Norsk Polarinstitutt.

Dette bildet, som viser montering av satelittsender på en bedøvd isbjørn, har mange gode elementer. Vi ser bjørnene bak. Mennesket bryter horisonten (som kunne vært rett). Ansiktet vises og vi ser en god arbeidssituasjon.

Hederlig omtale: "Gytefiskregistrering", Geir Dahl Hansen, Akvaplan-niva.

I ei stikkrenne i Vestfold på prøvefiske. Sammenlign dette bildet med bildet over: her er det snakk om mangfold! God sett og vi får være med på forskernes felthverdag.

Hederlig omtale: "Iskjerneboring", Harvey Goodwin, Norsk Polarinstitutt.

Eero Rinne tar isprøver i Framstredet. Juryen får assosiasjoner til lekekassa og smiler. Et bilde som viser hva det handler om i praksis.

 

Som sagt: Det var svært mange flotte bilder.  Og vi må nok en gang berømme de fantastiske naturbildene, og vi vil ha mer! Du kan se alle de innsendte bildene her.

Juryen har bestått av Lina Livsdatter, fotograf i Nordlys og Helge M. Markusson, mediekontakt ved Polarmiljøsenteret.

Vi minner også om

Polarmiljøsenterets fotokonkurranse april 2010

Månedens tema er: snø og smil
Frist for innsendte bilder, som sendes i jpg-format hit, er tirsdag 27. april.
Vinneren får en god flaske vin samt heder og ære på våre nettsider.

Polarmiljøsenteret forbeholder seg retten til senere å benytte innesendte fotografier på sine nettsider og andre presentasjoner tilknyttet senteret.

Stikkord: