Hvitkinngåsa i tekst og bilder

hvitkinngasa omslag.jpg

Ingunn Tombre, seniorforsker i NINAs avdeling på Framsenteret, og forfatter Kirsti Blom har skrevet bok om hvitkinngåsa. I boka følger vi hvitkinngåsa gjennom et helt år, på dens utrolige reise fra overvintringsområdene i Skottland, nordover langs Helgelandskysten og Vesterålen til hekkeområdene på Svalbard.

Ingunn Tombre har jobbet med gås siden 1992, og hun skjønte raskt at dette var godt bokmateriale.

–De er fascinerende skapninger, med ulike personligheter og et fascinerende levesett. En art som er godt egnet for å formidle kunnskap, sier Tombre. Faktabøker for barn og unge er nemlig mangelvare, påpeker forfatteren. At kulturrådet har nå kjøpt inn boka betyr blant annet at den også sendes til skole- og folkebibliotek i hele landet.

Et samarbeid med Kirsti Blom var like selvsagt. Det to har kjent hverandre lenge, og Blom har tidligere utgitt flere andre bøker i Polarserien, faktabøker om dyr og natur for barn og unge.

– Kirsti er veldig god på tekst, jeg kunne aldri laget denne boka alene, sier Tombre.

Hvitkinngåsa

«Hvitkinngåsa trosser vær og vind, og krysser landegrenser, hav og klimasoner for å sørge for seg og sine. Vinterstid holder gåseflokken til i Solway, sørvest i Skottland. Om sommeren flyr den langs Helgelandskysten og Vesterålen til Svalbard. Ferden er lang, fiendene og farene er mange. Gjennom tekst og bilder kommer vi tett innpå livet til hvitkinngåsa i denne boka. Bli med på den spennende reisen!» Boka kan bestilles på nett.

Kontakt: Ingunn Tombre

 

Stikkord: