Framforskning for nederlendere

Samuel Geiseler (M.Sc) fra UiT viser nederlandske ungdommer hvordan dyr fungerer i Arktis. Foto: Helge M. Markusson, Framsenteret.

I alt 47 studenter fra Arenthem College (videregående skole) i nederlandske Arnhem er i disse dager på besøk i Tromsø. Der følger de blant annet et undervisningsopplegg satt i regi av Framsenteret, i samarbeid med Institutt for Arktisk biologi ved Universitetet i Tromsø og Polaria. En sentral partner i opplegget er Troms videregående skole, som har formidlet kontakten. Samarbeidet betyr at de nederlandske studentene får et spesialsydd opplegg der de lærer mer om arktiske forhold samt hvordan og hvorfor det forskes på emnet.

Og for å forklare hvordan ting fungerer flyttet vi "laben" inn i Polaria, delte opp hodet til en rein, en sel og en gris for å forklare forskjellen på hvordan dyr overlever saltvann og arktiske strøk. Besøket innebærer også tilstedeværelse under foring av selene på Polaria, Svalbardfilm og andre foredrag. Studentene er oppdelt i to grupper, og bytter mellom å være på UiT og Framsenteret/Polaria.

Elin Olson (M.Sc. student) og Samuel Geiseler (M.Sc) fra UiT viser nederlandske ungdommer hvordan dyr fungerer i Arktis. II bakgrunnen suser selene på Polaria nysjerrig forbi. Foto: Helge M. Markusson, Framsenteret. 

Kontakt

Ønsker din skole å delta i et slikt eller lignende undervisningsopplegg kan du ta kontakt med oss på epost:

Forskningskoordinator: Jo Jorem Aarseth.

Formidlingskoordinator: Helge M. Markusson

Stikkord: