Fram Forum, overblikk og innsikt

fram-forum-2016.jpg_455319353.jpg

En lundefugl fotografert på sankthansaften pryder omslaget på Fram Forum 2016. Foto: Audun Rikardsen. Frontfoto: Leif Einar Støveren, UiT.

Fram Forum er en viktig kanal for å fortelle publikum, forskere, politikere og andre beslutningstagere, både internasjonalt og nasjonalt, om hva som foregår i Framsenteret. Siden starten i 2010 og fram til årskiftet 2015/2016 har det takket være samarbeidet i senteret blitt brukt over 430 millioner kroner på forskning og forvaltning i nordområdene. En viktig del av vår virksomhet formidling.

I likhet med årene før er det i stor grad forskerne selv som har levert bidrag til årets Fram Forum, noe som bringer deg som leser ut til steder du nesten bare kan drømme om. Nytt av året er at det er en tematisk bolk, som tar for seg fugleliv langs kysten av Norge og i arktiske områder. Her vil du også møte noen av dem som hjelper forskerne, nemlig feltassistentene.

Årets profil er Audun Rikardsen, professoren fra Steigen og Tromsø som har blitt verdenskjent for sine naturfotografier. Rikardsen har også mannen bak omslagsbildet – en lundefugl fotografert på selveste sankthansaften.

En av fjorårets store begiventeter i fjor var N-ICE2015, innfrysinga av forskningsfartøtyet Lance. Dette er grundig omtalt i tekst og bilder, sammen med en rekke andre forskningsprosjekter i nordområdene.

Hvor finner du Fram Forum?

Fram Forum, som i år er på rekordstore 120 sider, er tilgjengelig i digital utgave her.

Du kan laste utgaven ned i pdf-format her

Trykket utgave er klar 11. mars 2016.

Stikkord: