Faglig og folkelig frampå i Oslo

Stor interesse for Framsenterets forskere på Blindern lørdag. Foto: Helge M. Markusson, Framsenteret.

-Dette er vi veldig fornøyd med, massevis av folk og stor interesse for hva vi driver med, sier Eldbjørg Heimstad, forskingsdirektør ved NILU-Framsenteret. Sammen med forskekolleger fra Havforskningsinstituttet, Akvaplan-niva, NIVA og NILU representerte Heimstad Framsenteret og sine institusjoner på Blindern lørdag. Og de fikk nok å gjøre, allerede før arrangementet hadde åpnet stod folk i kø for å se hvordan kjemi som fag benyttes i nordområdeforskning.

Med ulike praktiske øvelser, prøver, dyr, ja masse rart, formidlet forskerne både til barn og voksne.

-Vi aner ikke hvor mange, men bare på de to første timene var det flere hundre, anslagsvis 3-400 mennesker foran vår stand. Det har gått i ett, sier Heimstad. Arrangementet, Idefestivalen 2011, er en kombinasjon av Universitetet i Oslo sitt 200-årsjubileum og Det internasjonale kjemiåret. Festivalen har fått stor oppmerksomhet, blant annet fra NRK P2 som hadde tre timers direktesending fra Blindern lørdag.

Se flere bilder fra festivalen på Framsenterets facebookside.

Viktig å vises

For Framsenteret er det naturlig å vise virksomheten både nasjonalt og internasjonalt. Dette er det andre store arrangementet på kort tid der Framsenteret markerer seg. For to uker siden var senteret tungt tilstede på AMAP-konferansen i København. Hensikten er blant annet å fortelle om forskningsaktiviteten, øke muligheten for nasjonalt og  internasjonalt forskningssamarbeid og bidra til rekruttering.

Fredag presenterte Framsenteret seg selv og flaggskipet,  “Miljøgifter – effekter på økosystemer og helse” for fagmiljøet i Osloområdet. Dette skjedde på CIENS-senteret. -Vi må si oss svært fornøyd med mottakelsen. Både embedsverk og forskere møtte opp og vi fikk en god dialog, sier forskningskoordinator Jo Jorem Aarseth.

Stikkord: