CICERO på plass i Framsenteret

CICERO+003_600x402.jpg” />Astrid Ogilvie og Pål Presterud åpnet CICEROs avdeling i Framsenteret fredag 21. oktober 2011. Foto: Helge M. Markusson, Framsenteret.

På vegne av CICERO varslet Presterud at de ønsker å bidra med tverrfaglighet og økt innslag av samfunnsforskning. Det skjedde på et seminar som ble arrangert på Framsenteret fredag 21. oktober med tittelen "Nordområdeforskning: Samfunnsvitenskapenes rolle i Framsenteret".

-Vi håper vi kan bidra med mere innenfor dette feltet, sier Presterud. Han trekker fram forsking på effekter av klimaendringer og tilpasninger av effekter av klimaendringer. Vi har ambisjoner om å være sterkt tilstede i Tromsø. Når det andre byggetrinnet står ferdig i 2014 håper jeg vi skal ha fem til 10 ansatte ved avdelingen i Tromsø, sier Presterud.

Bygge samarbeid

CICERO Senter for klimaforskning ble grunnlagt av regjeringen i 1990 og opprettet av Universitetet i Oslo og er en frittstående forskningsstiftelse tilknyttet Universitetet i Oslo.CICERO driver forskning, utredning, rådgiving og informasjon om nasjonale og internasjonale klimaspørsmål og klimapolitikk. I dag har institusjonen i overkant av 80 ansatte. Forsker Astrid Ogilvie er ansatt som leder for avdelingen ved Framsenteret, som har fått navnet CICERO Tromsø.

-Vi vil bygge opp gode samarbeider, sier Ogilvie. Hun trekker fram CICEROs deltagelse i flaggskipet “Klimaeffekter på terrestre økosystemer, landskap, samfunn og urfolk.” som et eksempel på hvor CICERO vil være.

Det gleder leder av flaggskipet, Rolf A. Ims, professor ved Universitetet i Tromsø.

-Til nå har flaggskipet hatt tyngdepunktet i økologi. CICEROs etablering vil bidra til tverrfaglig balanse, sier Ims.

-Vi gleder oss. Det blir spennende å se hvordan dette utvikler seg,sier Pål Presterud.

Stikkord: