«Forskerne kommer!» er et formidlingstilbud produsert av Framsenteret. Dette er sjette året på rad vi besøker folk i forbindelse med de nasjonale forskningsdagene.

Under Forskningsdagene 2018 reiser forskere og formidlingsfolk fra senterets medlemsinstitusjoner reiser rundt og forteller hva vi driver med.

Framsenteret er kortnavnet for FRAM – Nordområdesenter for klima- og miljøforskning. Vi består av 21 institusjoner som driver med tverrfaglig forskning, rådgivning, forvaltning og formidling innen naturvitenskap, samfunnsvitenskap og teknologi.

Programmet er tilpasset elever i videregående skoler og voksne. Men det vi presenterer kan også passe for elever i ungdomsskolenes 9. og 10. trinn.

Årets fagemner favner biologi, kjemi og økonomi.

Her er de tre som skal være med på årets «Forskerne kommer!» i september. I løpet av Forskningsdagene 2018 skal de stå ansikt til ansikt med vitebegjærlige unge og voksne i Nordland og Troms. Fra venstre: Arnaud Tarroux fra Norsk institutt for naturforskning, Helene Jensen fra Nofima, og Pernilla Carlsson fra NIVA – Norsk institutt for vannforskning. Foto: H. Markusson/Framsenteret.

Les mer om «Forskerne kommer!» her!

Følgende datoer og steder er klare:

 19. september: Harstad

Harstad kino: 12.00 – 14.30

20. september: Harstad

Harstad kino: 08.30 – 11.00 og 12.00 – 14.30

21. september: Narvik

Narviksenteret: 09.00 – 12.00

22. september: Sortland

Kulturfabrikken: 12.00 – 14.30

23. september: Kabelvåg

Museum Nord og Lofotakvariet: 12.00 – 15.00

25. september: Tromsø

Framsenteret: 08.30 – 11.00 og 12.00 – 14.30

26. september: Tromsø

Framsenteret: 08.30 – 11.00 og 12.00 – 14.30

 

Bli med på den store kunnskapsjakta i Tromsø lørdag 29. september 2018. «Fritt Fram!» arrangeres i og utenfor Framsenteret, Polaria og M/S Polstjerna.

Oppvekst er tema for Forskningsdagene 2018, som arrangeres i perioden 19. – 30. september.

Også i år er Framsenteret en aktiv deltager og arrangør under Forskningsdagene. Program er under planlegging.

 

Andre sider
Framsenteret, bygg

Framsenterets bygg ligger i Tromsø sentrum, vegg i vegg med Polaria. Bygget inneholder  laboratorier, kontorer, møte- og konferansefasiliteter, bibliotek, lager og annen infrastruktur som sørger for at vi kan drive best mulig forskning.

Les mer Framsenter-bygget »

Ansatte

Her finner du oversikt over ansatte i Framsenteret AS, og ansatte i institusjoner som har kontorer i Framsenterets bygg i Tromsø.

Søk blant alle ansatte »

Konferanser og arrangementer

Framsenteret er en internasjonal møteplass. Vårt konferansesenter inneholder møte- og konferansefasilteter i flere størrelser.

Konferanser og arrangementer

Media service

Vi er behjelpelig med blant annet tilgang til foto, kilder, og statistikk. Vi er også behjelpelig med å skaffe deg kontakt med relevante forskere. Ta kontakt hvis det er noe du lurer på.

Media service »

Nyhetsarkiv

Les relevante artikler om forskning og forvaltning på klima og miljø i nordområdene. De fleste artiklene er produsert av oss, eller en av de 21 medlemsinstitusjonene.

Se oversikten »