Polaria i Tromsø skal utvides og oppgraderes. Arbeidet starter allerede i vinter. Det betyr nye og spennende muligheter for formidlinga av forskninga i Framsenteret.

Polaria ligger vegg i vegg med Framsenteret.

Eiendomsspar AS og Stiftelsen Polaria kunne mandag 2. januar endelig bekrefte at det blir en fornyelse og utvidelse av Polaria i Tromsø. Etter flere års planlegging gjøres de siste forberedelser til å sende inn rammesøknad til Tromsø kommune, slik at arbeidet kan starte snarlig.

Polaria er et arktisk opplevelsessenter og viktig i formidlingen av aktiviteten i forskningssamarbeidet i Framsenteret, som har sitt bygg vegg i vegg.

Snarlig start

-Det vil bli investert mellom 130 og 150 millioner kroner for å forbedre dyrevelferden til selene, og for å gjøre klart til å adoptere storkobbene fra Brest i Frankrike.

Det planlagte akvariet vil bety en kraftig oppgradering både for seler og publikum. Skisse: AT Arkitekter.
Det planlagte akvariet vil bety en kraftig oppgradering både for seler og publikum. Skisse: AT Arkitekter.

-Det betyr nye og større basseng innendørs og utendørs og en helt ny opplevelse av det Arktiske dyrelivet. Det sier direktør ved Polaria, Anne Grete Johansen.

Arbeidet settes i gang så snart som mulig, og målet er at det nye akvariet kan åpnes for publikum i andre halvdel av 2024.

I tillegg starter arbeidet med nye utstillinger allerede i vinter. De er utarbeidet i samarbeid med forskere og formidlingsansatte i Framsenterets medlemsinstitusjoner.

Det innebærer en totalombygging av dagens utstillingsareal og har ei kostnadsramme på rundt 30 millioner kroner.

Viktig utstillingsvindu

Den nye utstillinga vil bli finansiert med blant annet midler fra Samfunnsløftet i Sparebank1 Nord-Norge, Innovasjon Norge og Troms og Finnmark fylkeskommune

-Vi setter i gang dette arbeidet allerede nå i vinter. Dette betyr en enda bedre attraksjon for Tromsøs innbyggere, utdanning og besøkende fra nær og fjern, sier Johansen.

Totalt betyr det altså at det skal investeres nærmere 180 millioner kroner i Polaria.

-For oss er Polaria et svært viktig utstillingsvindu når vi skal formidle aktiviteten i forskningssamarbeidet, både lokalt og internasjonalt, og vi gleder oss stort til å denne fornyinga og høyst nødvendige oppdateringer. Det sier leder for formidlingsgruppa i Framsenteret, Helge M. Markusson.

lignende nyheter