Forskingsprosjekter i Framsenteret (iFram)

Forskning utført i regi av flaggskipene i Framsenteret og/eller finansiert av Framsenteret finner du ved å klikke på denne lenken.

Cristin

Prosjekter som er finansiert av Framsenteret registrert i Cristin (Current Research Information SysTem In Norway) finner du ved å klikke på denne lenken.

Høsten 2021 har vi arrangert en serie webinarer som er nyttige for forvaltning, politikere og andre beslutningstakere. Du kan se opptak av disse, samt andre filmer fra Framsenteret, ved å gå inn på denne siden.

Vi er behjelpelig med blant annet tilgang til foto, kilder, og statistikk. Vi er også behjelpelig med å skaffe deg kontakt med relevante forskere. Ta kontakt hvis det er noe du lurer på.

Kontakt
Helge M. Markusson

helge.markusson@framsenteret.no
Formidlingskoordinator, Framsenteret Drift AS

+47 480 91 373

77 75 02 06

Fram Forum er vårt engelskspråklige magasin. Hovedutgaven utgis en gang i året, både i digital- og papirutgave. Du kan lese alle utgavene av Fram Forum ved å gå til denne siden 

Fram Forum 2020 i pdf-utgave:

FramForum2020-digital-200302

 

 

Langsiktig adaptiv overvåkning i møte med klimaendringer. Klimaøkologisk Observasjonssystem for Arktisk Tundra (COAT) er et overvåkningssystem for norske arktiske områder på Svalbard og Varangerhalvøya. COAT har følgende partnere:

  • UiT Norges arktiske universitet
  • NINA – Norsk institutt for naturforskning
  • Norsk Polarinstitutt
  • Meterologisk institutt
  • FRAM – Nordområdesenter for klima- og miljøforskning

Nettside

Den levende isen – utstilling på Polaria

Hvordan påvirkes livet i Polhavet av den økende smeltingen av havis? Dette kan du lære med om på utstillinga Living Ice på Polaria. Les mer her.

Savio & Holmsen

Ei utstilling du bokstavelig talt kan gå på. I lysgården på Framsenteret er en stor gulvflate tatt i bruk for å fortelle om norsk polarhistorie og forskningen i Arktis og Antarktis.

Det er mange ting som spiller inn når en historie skal fortelles. Den nye utstillinga på Framsenteteret er et bidrag til historien om forskning og nedarvet kunnskap, om nasjonen Norge, om heltemot og om kjærlighet. En del av historien om polarforskningsnasjonen Norge blir fortalt gjennom to personer som nok ikke er så kjent som de store oppdagerne.

Les mer her.

Fred og forskning i Antarktis

Utstillinga «Fred og forsking i Antarktis» er laga i forbindelse med at Antarktistraktaten er 60 år i 2019.

Les mer her!

 

Framsenteret har sitt eget bygg i Tromsø, og vi mottar besøk fra inn- og utland. Vi koordinerer besøk med de ulike institusjonene i bygget, samt medlemesinstitusjonene i Framsenteret. Henvendelser angående besøk kan sendes til post@framsenteret.no.

 

I første etasje på Framsenteret finner du Norsk Polarinstitutts bibliotek. Det er åpent for publikum mandag til fredag fra 09.00 til 15.00.

Boksamlinga inneholder mer enn 15 000 bind, for det meste spesialisert litteratur om de polare områdene.

En stor del av samlinga består av polarhistorisk litteratur om ekspedisjonar og utforsking i Arktis og Antarktis, fra pionertida og fram til til i dag. Vitenskapelig litteratur, knyttet til både de polare områdene og mer generelt, utgjør det andre hovudfokuset i samlinga.

Polarinstituttet abonnerer på rundt 5000 tidsskrift. De fleste er kun tilgjengelig elektronisk.

Norsk Polarinstitutt har en rekke polarhistoriske spesialsamlinger og arkiver. For en del av disse finnes det register eller databaser.

Biblioteket arrangerer også Polar bokkafé og ulike utstillinger.

Åpningstider og kontaktinformasjon

15. mai–15. september
Mandag–fredag: 9.00–15.00

16. september–14. mai
Mandag–torsdag: 9.00–15.45
Fredag: 09.00–15.00

E-post: bibliotek@npolar.no
Bibliotekleder: Ivar Stokkeland
Telefon: 77 75 05 99

Vegg i vegg med Framsenteret ligger Polaria.  Polaria er et arktisk marint opplevelsessenter som skal formidle forskningsbasert kunnskap om Arktis. Våre attraksjoner er forskningsbaserte utstillinger, panoramafilmer og akvarier med sel, fisk og sjødyr fra arktiske områder.

I sommer, fra 20. juni til 20. august: barnas sjødyrlab hver dag.
Klokken 13.30 (norsk) og klokken 14.00 (engelsk)

Priser og Åpningstider

Åpningstider
Åpent alle dager året rundt

18.mai – 31.aug: 10.00 – 19.00

Selforing og trening 12.30 og 15.00
1.sept – 17.mai: 10.00 – 18.00

Selforing og trening 12.30 og 15.30

Billettpriser

Voksne: 130,-

Barn: 65,-

Honnør: 90,-

Student: 70,-

Familie: 280,-

Årskort familie: 750,-

Årskort voksen: 350,-

Årskort barn: 250,-

Gruppebooking