Over 50 ambassadører på plass i Framsenteret

Stort sett mer internasjonal kan ikke tre busser bli: Ambassadører fra over 50 land besøkte Framsenteret i Tromsø i dag.

Amassadørbesøk_650x431.jpg

Storfint besøk da over 50 ambassadører kom til Framsenteret onsdag. Der stod direktør for Norsk Polarinstitutt, Jan-Gunnar Winther, og Fylkesmann i Troms, Bård Magne Pedersen, klar og tok mot ambassadørene. Foto. Helge M. Markusson, Framsenteret.

Det er Utenriksdepartementet som arrangerer den diplomatiske ekskursjonen til Tromsø og Svalbard fra onsdag til fredag. Samtlige land som har ambassadører i Norge er invitert, og over 100 deltar i følget. Og det aller først som stod programmet, etter at følget landet med chartret fly på Langnes like før 11.00, var å bli kjørt med busser til Framsenteret.

Der stod direktør for Norsk Polarinstitutt, Jan-Gunnar Winther, og Fylkesmann i Troms, Bård Magne Pedersen, klar og tok mot ambassadørene.

På Framsenteret fikk følget en grundig orientering om Troms Fylke og om virksomheten ved en rekke institusjoner som har tilhold i Tromsø: Norsk Polarinstitutt, Arktisk Råds sekretariat og NAMMCO (North Atlantic Marine Mammal Commission). Deretter var det lunsj.

Seinere i dag står UiT Norges arktiske universitet på programmet. I tillegg til en overordnet orientering om universitetet vil ambassadørene få vite mer om samisk kultur, Tromsøundersøkelsen, Arctic Biodiscovery Ceentre og Senter for arktisk gasshydrat, miljø og klima (CAGE).

I morgen fortsetter turen til Svalbard, der norske forskningsinstitusjoner i Longyearbyen og Ny-Ålesund står på besøkslista, blant annet UNIS.

lignende nyheter