Arktisk energikappløp

Store energiressurser skjuler seg i Arktis og verdens øyne retter blikket mot nord.  Arctic Frontiers vil sette søkelyset på hvilken rolle energiutvinningen i Arktis vil spille i global sammenheng, og hvilke utfordringer det skaper i et sårbart miljø. Konferansen samler politikere, eksperter og beslutningstakere som er involvert i det nye og omfattende energikappløpet, og som gjennom fem dager setter Arktisk politikk og vitenskap på dagsordenen.

Den anerkjente svenske forskeren, Thomas B. Johansson leder et omfattende arbeid i regi av Global Energy Assessment (GEA). Johansson, og GEA, er i innspurtfasen med et globalt rammeverk for en ny energipolitikk som kan komme til å endre verdens syn på energi.  Arbeidet forventes offentliggjort i nær fremtid.

Olje- og energiminister, Ola Borten Moe, kommer til konferansen for å fortelle hvilken rolle energi fra nord vil spille i det globale kappløpet. Marcia McNutt, direktør i U.S. Geological Survey, kommer til Tromsø for å analysere oljeindustriens utfordringer i nord, mens de to russiske guvernørene, Dmitry Kobylkin, i den autonome Yamal-Nenets-regionen, og Igor Fyodorov, i det autonome Nenets-distriktet, vil kaste lys over oppbyggingen av det gigantiske russiske gassfeltet, Bovanenkovo, i Vest-Sibir.

Arctic Frontiers samler over 1000 deltakere fra mer enn 20 land, og arrangeres årlig i Tromsø – Nord-Norges største by og hovedsete for administrasjonen til Arktisk råd. Konferansen er en sentral møteplass for debatt om utviklingen i Arktis og tiltrekker seg stor internasjonal medieoppmerksomhet. Registrering finner du på: www.arcticfrontiers.com

For informasjon og bakgrunn, kontakt:

Stig Mathisen, medieansvarlig: stig.mathisen@akvaplan.niva.no 

Reinhold Fieler, konferanseansvarlig: reinhold.fieler@akvaplan.niva.no

lignende nyheter